Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rzodkiewkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
kosta rosołowa 3
rzodkiewki 2 pęczki
natka pietruszki
ziemniaki 4
śmietana 1/2 szklanka
sól
pieprz
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rzodkiewkowa

Wodę stawiamy na gaz i dorzucamy do niej kostki rosołowe. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a później wrzucamy do gotującej się wody. Rzodkiewki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozpuszczonej margarynie. Podsmażone rzodkiewki dajemy do zupy. Do zupy dodajemy również drobno pokrojoną natkę pietruszki, a następnie zupę doprawiamy pieprzem oraz solą, a na koniec zagęszczamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 06.01.2012 09:25
mniam
Justyna Jussstiii 02.12.2011 15:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak