Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
ryż 1 szklanka
chrzan 1 łyżka
jabłko 1 sztuka
sok jabłkowy 1 1/2 szklanka
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 5 łyżek
olej 3 łyżki
rodzynki 1 garść
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
bulion warzywny 1 1/2 szklanka
indyk 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka

Ryż gotujemy na sypko, Mięso oczyszczamy, nacieramy solą i pieprzem oraz cienką warstwą chrzanu. Jabłko dzielimy na ćwiartki a następnie na plasterki - rozkładamy je na mięsie. Rolujemy i spinamy wykałaczkami. Roladki obsmażamy na oleju z każdej strony, dusimy około 20 min. Brukselkę gotujemy, doprawiamy gałką. Sos w którym dusiło się mięso zaprawiamy mąką. Mięso podajemy polane sosem, z ryżem i brukselką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak