Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z cielęciną i prawdziwkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 500 ml
mąka 1 kg
sól
jajko
Farsz:
cielęcina 500 g
podgrzybki 200 g
cebula 2 szt
przyprawy
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z cielęciną i prawdziwkami

Ciasto zagniatamy i odstawiamy pod ciepły talerzyk by odpoczęło;)
mięso przygotowywujemy wcześniej , gotując je jak na smaczny rosół , czyli ja dodaję marchew, pietruszkę korzeń i nać , cebulę, przyprawy , po ugotowaniu mielimy z warzywami i przyprawiamy , na koniec dodaję smarzoną cebulkę z grzybkami i takim farszem napełniam pierogi :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 07.03.2012 17:29
fajne
msmariusz 08.12.2011 11:32
smaczne
foczka-ks 08.12.2011 11:29
ochota mnie naszłą
Justyna Jussstiii 08.12.2011 11:05
mniam
Anna133 01.12.2011 13:42
a na sam koniec do farszu jeszcze dodaję pokrojoną natkę pietruszki :)oprócz tego co daję do bulionu
Anna133 01.12.2011 13:41
pyszne , delikatne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak