Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybowy gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 600 gram
cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
śmietana 100 ml
keczup 40 ml
mąka 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku
Bulion grzybowy 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: grzybowy gulasz

Grzyby myjemy, osuszamy kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokroioną w kostkę cebulę i papryk, i mąkę. . podlewamy bulionem, i dusimy do miękości. Dodajemy keczup, smietane doprawiamy do smaklu. podawać z ziemniakami lub kaszą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak