Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kotleciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 3 łyżki
cebula 1
jajko 3
białko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kotleciki

Jedno jajko gotujemy na twardo, a później obieramy i trzemy na tarce. Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko posolonej wodzie. Następnie ugotowane ziemniaki trzemy na tarce i łączymy z ugotowanym jajkiem. Do masy ziemniaczanej dodajemy białko, dwa jajka oraz mąkę i mieszamy. Do masy ziemniaczanej dodajemy podsmażoną, a wcześniej drobno pokrojoną cebulę. Masę doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Dodajemy również około 3 łyżek bułki tartej. Z ciasta ziemniaczanego formujemy kotlety, a później obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.07.2012 00:07
dobre
Adam12 27.03.2012 14:29
pycha
gosia47-47 05.01.2012 19:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak