Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy chwilę. Dodajemy posiekaną papryczkę chili bez pestek, pieprz i paprykę w proszku, smażymy mieszając.Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy na patelnię , smażymy chwilę, potem dusimy pod przykryciem do miękkości, solimy na końcu.
Podajemy z ugotowanym osobno ryżem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    łatwe i szybkie to plus:) równie dobre z makaronem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ostatnio ryż w mojej kuchni gości częściej
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    bardzo fajny pomysł :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    och te ostre potrawy to coś dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam taki ryż zwłaszcza do szaszłyków.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !