Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 80 dag
koperek
jogurt naturalny 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
bulion warzywny 3/4 szklanki
mąka pszenna 1,5 łyżki
cytryna 1
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie koperkowym

Rybę myjemy i dzielmy na mniejsze kawałki. Podzieloną rybę smarujemy pieprzem cytrynowy i solą oraz kropimy sokiem wyciśniętym z cytryny. Na rozgrzanym oleju smażymy rybę z obydwóch stron. Masło rozpuszczamy na patelni i dokładnie mieszamy z mąką. Do zrobionej zasmażki dodajemy bulion warzywny, jogurt naturalny oraz drobno posiekany koperek. Usmażonego mintaja polewamy zrobionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 04.01.2012 21:20
uwielbiam mintaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak