Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1 kg
jajko 4 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z indyka

Do miesa mielonego dodajemy starta cebulę, jajka , bulkę tarta posiekany szczypiorek i przyprawy . dokładnie wyrabiamy masę aby była gladka i jednolita. Masę przekładamy do formy wysmarowanej masłem i pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. nastepnie pieczeń studzimy, wyjmujemy i kroimy na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak