Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet po belwedersku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 pojedyńcze
pieczarki 0,5 kg
cebula 1
sól
pieprz
olej do smażenia
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet po belwedersku

Pierś z kurczaka rozbić na 4 duże kotlety uważając aby nie porozrywać mięsa.Pieczarki i cebulę drobno pokroić i poddusić Wystudzić.Mięso przyprawić solą i pieprzem na każdy kawałek ułozyc dość gruby krążek sera salami na ser położyć pieczarki.wystające częsci mięsa złozyć na wierzch tak aby zlepić kotlet .Tak przygotowane kotletu obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej i usmażyż na złoty kolor z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 15.12.2012 07:29
lubię
Luki 15.12.2012 07:13
pyszne danie
Krzysztof15 14.12.2012 16:33
pycha
Dorian 26.12.2011 21:16
smaczne
Marta1986 24.12.2011 13:02
super
sunnymood 22.12.2011 23:20
uwielbiam kotlety z kurczaka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak