Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z ryb morskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 75 dag
bułka 2 szt
cebula 2 szt
jaja 2 szt
masło 2 łyżki
olej 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki troche
mleko skondensowane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z ryb morskich

Ryby umyć, oczyścić, ściągnąć skórę i sfiletować. Cebulę drobno pokrajać i dusić z dodatkiem masła lub margaryny. Bułkę namoczyć w wodzie z dodatkiem skondensowanego mleka, odcisnąć, dodać do cebuli, chwilę poddusić i ostudzić. Zemleć w maszynce razem z filetami rybnymi, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki, dodać jajka, pieprz i sól do smaku. Z dokładnie wyrobionej masy uformować wałek, ułożyć w blasze lub brytfance wysmarowanej olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak