Sposób przygotowania

Etapy przygotowania
Meiso umyc, osuszyc, pokroic w grube plastry, rozgrzac oliwe obsmażyc na rumiano
mieso, opruszyc sola i pieprzem. Dodac pokrojone szalotki i czosnek, podlac winem,
troche odparowac zeby wino oddało swoj smak, podlać bulionem i dusic ok 20 minut, w trakcie obrócić. Do gęstniejacego sosu dodac musztarde, kolorowy pieprz i mielony. W sosie rozprowadzic smietane, chwile poddusic razem. Dodac kapary. Jesli trzeba doprawic sobie jeszcze do smaku. Jedlismy nastepnego dnia z kopytkami. Pycha.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    rewelacja, świetny przepis i piękne zdjęcie
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Delikatne mięsko w pysznym sosiku....rewelacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo mi się podoba takie mięsko, i sosik też :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !