Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wp z kaparami i kolorowym pieprzem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szalotki
sól
2 ząbki czosnku
1/3 szkl. białego półwytrawnego wina
mały kubeczek śmietany 18% do sosów
łyżka kaparów
1-2 łyżeczki musztardy francuskiej gruboziarnistej
oliwa
bulion 300 ml
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wp z kaparami i kolorowym pieprzem

Etapy przygotowania
Meiso umyc, osuszyc, pokroic w grube plastry, rozgrzac oliwe obsmażyc na rumiano
mieso, opruszyc sola i pieprzem. Dodac pokrojone szalotki i czosnek, podlac winem,
troche odparowac zeby wino oddało swoj smak, podlać bulionem i dusic ok 20 minut, w trakcie obrócić. Do gęstniejacego sosu dodac musztarde, kolorowy pieprz i mielony. W sosie rozprowadzic smietane, chwile poddusic razem. Dodac kapary. Jesli trzeba doprawic sobie jeszcze do smaku. Jedlismy nastepnego dnia z kopytkami. Pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 02.03.2011 20:07
bardzo mi się podoba takie mięsko, i sosik też :-)
wedith1 29.09.2010 10:52
Delikatne mięsko w pysznym sosiku....rewelacja!
Jolanta40 03.08.2010 09:33
rewelacja, świetny przepis i piękne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak