Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak po hambursku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
cukier szczypta
mąka 2 łyżki
ziele angielskie 2 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
szczupak 1.5 kg
cebula 1 szt
białe wino 1/2 szkl
jajko 1 szt
włoszczyzna 1 porcja
migdały kilka
sok z cytryny troche

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak po hambursku

Szczupaka sprawić i pokrajać na porcje. Z włoszczyzny z dodatkiem cebuli i ziela angielskiego ugotować wywar, przecedzić i osolić. Włożyć porcje szczupaka, ugotować i przełożyć na ogrzany półmisek. Sos zagęścić mąką, wlać wino, sok cytrynowy, dodać posiekane migdały, gałkę muszkatołową i cukier. Sos podgrzać i polać nim rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak