Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z dziczyzny

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka z dzika 1,5 kg
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
cebula 2
ząbek czosnku 2
liść laiurowy 1
majeranek
pieprz
sól
olej 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z dziczyzny

Mięso z dzika oczyszczamy i smarujemy przyprawami: solą, pieprzem, majerankiem. Wysmarowane mięso odstawiamy na jedną godzinę do lodówki. Ząbki czosnku oraz cebule obieramy i bardzo drobno kroimy. Pokrojone składniki zalewamy olejem i wrzucamy do tego jeszcze liść laurowy. Tym przyrządzonym sosem polewamy mięso z dzika i odstawiamy na 12 godzin. W późniejszej kolejności mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i polewamy szklanką czerwonego wytrawnego wina. Tak przygotowane mięso pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 03.01.2012 19:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak