Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżka
ziele angielskie 10 ziaren
cebula biała 2 szt
ocet 10 % 1/2 szklanka
oliwa 1/2 szklanka
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżka
cukier 1,5 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po węgiersku

SOS
Dwie szklanki wody zagotować z octem, liśćmi, zielem i pokrojoną w plastry cebulą. Oliwę wymieszać z koncentratem, cukrem, solą i pieprzem, dolać do odstawionej z ognia wody i dobrze wymieszać. Sos musi być pikantny.
Skrzydełka gotować z bulionem na półmiękko, po przestudzeniu panierować w jajku i bułce i smażyć na złoty kolor. Usmażone ułożyć w wysokim naczyniu i zalać sosem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 28.08.2012 10:01
pyszne
babcia
babcia 28.08.2012 10:01
pyszne
kuklik 18.07.2012 14:34
ciekawe
fictor123 16.05.2012 16:30
super
Wacław 20.04.2012 10:10
pycha,moje smaki !
romanrafal
romanrafal 28.03.2012 15:23
pyszne
Elżbieta17 14.12.2011 11:00
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak