Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 60 dag
tłuszcz 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
mąka 2 łyżki
woda 1/2 szkl
chrzan 15 dag
jajko 1 sztuka
śmietana 3 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa z chrzanem

Mięso mocno pobić tłuczkiem, obsypać solą i mąką, obrumienić dokładnie na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w talarki cebulę, zrumienić. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie przygotować farsz. wymieszać wszystkie składniki, posolić i pocukrzyć, jeżeli za rzadkie, dosypać tartej bułki (nadzienie powinno być gęste). Szybkowar otworzyć, wyjąć wołowinę, po czym pokroić i nadziać jak w przepisie wyżej. Włożyć z powrotem nadziane mięso do szybkowaru i dusić 5-10 minut w niehermetycznie przykrytym szybkowarze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak