Sposób przygotowania

składniki suche:
2 szklanki mąki pszennej
2/3 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1 łyżeczka przyprawy korzennej
składniki mokre:
1 szklanka mleka
60 g roztopionego masła
1 duże jajko
1 łyżka soku z cytryny
Dodatkowo: sok wyciśnięty z pomarańczy oraz 1 szklanka suszonej żurawiny.
Do posypania brazowy cukier demedera.

W misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Żurawine osobno zalać sokiem z pomarańczy i odstawic na 30 minut zeby zmiekła i przeszła jej aromatem. Następnie wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia. Dodać zurawinę z sokiem z pomarańczy. Połączyć wszystko.
Wylać ciasto do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami lub do innych np silikonowych. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w 190C. Gdy lekko zaczną rosnac posypac cukrem demedera. Po upieczeniu wystudzić zanim zacznie sie pałaszować. Wyszło 30 sztuk.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ale apetyczne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ślicznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Prezentują się wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !