Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z boczkiem i anchois

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
boczek 10 plasterków
anchois 10 filecików
szałwia 10 listków
czosnek 2 ząbki
oliwa 5 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z boczkiem i anchois

Ziemniaki obieramy i w każdym robimy niewielki otwór na około 1,5 cm głębokości. Skrapiamy je oliwą i oprószamy solą. Na ziemniaczkach układamy filecik anchois, plasterek czosnku, liść szałwii, zawijamy całość plasterkiem boczku. Zapiekamy około 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak