Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kem cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
jajko 4
cukier 10 dag
białe wino 1/8 l
śmietana kremowa 30% lub 36% 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kem cytrynowy

Otrzeć skórkę z cytryn,wycisnąć sok.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Żółtka,skórkę i cukier utzeć na puszystą masę.Wino podgrzać,rozpuścić w nim żelatynę.Dodać do kremu.Wlać sok z cytryn i wymieszać z kremem.wstawić do lodowkiUbić pianą z białek i śmietankę.Gdy krem zacznie się ścinać,domieszać do niego ubitą śmietanę i pianę i przełozyć do pucharków.Schłodzić.Udekorować listkami świerzej mięty

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 30.01.2013 08:14
cos pysznego
Krzysztof15 15.12.2012 17:23
super
Monika63 06.07.2012 08:50
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak