Sposób przygotowania

Jabłka umyć i osuszyć.Odciąć górną część jabłka Wydrążyć i górną i dolną część owoców.Wydrążony miąższ posiekać i wymieszać z rodzynkami i calvadosem(jest to dośc drogi alkohol więc ja go zastępuję sokiem z jabłek wymieszanym z alkoholem)rozgrzać piekarnik do 200st
Wysmarować masłem blaszkę lub naczynie do zapiekania.Ubić pianę z białek dodając odrobinę soli.Do sztywnej piany dodawać powoli cukier puder i dalej ubijać Pod koniec ubijania wsypujemy orzechy.Napełniamy jabłka przygotowanym nadzieniem,przykrywamy pianką,układamy w naczyniu i wstawiamy do piekarnika.zapiekamy ok 10 min powinny się z wierzchu zrumienić .podajemy gorące

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    suuuuuper
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    superowy przepis tylko szkoda ze bez zdjecia
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    ciekawa mieszanka
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !