Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka do słoika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 główka
olej do zalania
tymianek 8-9 (świeży)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
papryka 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka do słoika

Umyte papryki przekroić na pół, usunąć nasiona, ułożyć na blasze i piec w piekarniku 30 minut w 200 st C. Po ostygnięciu zdejmujemy z papryk skórkę i prószymy solą morską. Układamy paprykę ciasno w słoikach i do każdego wkładamy 2 ząbki czosnku, gałązkę tymianku i zalewamy oliwą. Wkładamy do lodówki a po dwóch tygodniach można już spożywać. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 31.05.2012 18:42
Lubię taką paprykę.
Aneta41 18.05.2012 20:54
mmmm uwielbiam - szczególnie tą od teściowej:)
Seba 04.05.2012 09:08
extra
RenataZ-et 22.02.2012 22:03
świetna
Robert10 31.01.2012 09:38
?wietna na zim?
Margo1 07.12.2011 17:42
lubię
Margo1 07.12.2011 17:42
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak