Sposób przygotowania

Maki wymieszać w misce z solą.Zrobić wglębienie,wkruszyć drożdże,wlać 3/4 szkl ciepłej wody,dodać trochę miodu.Zamieszać i odstawić pod przykryciem na 15 min.Dodać pozostały miód,posiekane pestki dyni ponownie 3/4 szkl ciepłej wody i zagnieść gładkie ciastoi odstawić na pół godz w ciepłe miejsce.Ciasto wyłozyć na stolnicę i podzielić na ok 12 porcji.Uformować z nich bu.łeczki i ułozyć na blaszce opr.ószonej mąką.na środku naciąc krzyżyk i odstawić nakryte ściereczką na 15 minW tym czasie rozgrzać piekarnik do 200st Bułeczki posmarować ciepłą wodą i iwstawić do piekarnika.Razem z blaszką wstawić napełnioną wodą miskę Piec ok pół godziny

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    super:P
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    aisza1

    domowe najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !