Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szkl
mąka ziemniaczana 6 dag
jajko 1
cukier 10 dag
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Odlać 5 łyżek wody i wymieszać z mąką ziemniaczaną,resztę wody zagotować z sokiem cytrynowym.Wlać mąkę z wodą i ponownie zagotować.Zestawić z ognia i natychmiast domieszać żółtko.Białko lekko osolić i ubić na sztywną pianę .Następnie dodać do gorącego kremu i wymieszać.Krem nadaje się do ciast i babeczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 15.12.2012 17:26
super
Luki 14.12.2012 08:02
super kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak