Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Bakłażana kroimy na plastry o grubości 4-5mm, solimy z każdej strony i odkładamy na talerz lub sito na pół godziny. Mięso z łopatki kroimy w bardzo drobna kosteczkę i smażymy z czosnkiem, 4 szczyptami soli i pieprzu, słodką i ostrą papryką na oleju. Gdy mięso się podsmaży dodajemy warzywa ( bez bakłażana i świeżych pomidorów) i dusimy aż wszystkie zmiękną. Dodajemy pomidory z puszki lub koncentrat, doprawiamy ziołami prowansalskimi.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe połączenie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !