Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżka
bulion drobiowy 1 szklanka
keczup pikantny 1-2 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżka
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka czerstwa 1 szt
papryka 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana papryka

Jedną paprykę oczyścić, cebulę pokroić w kostkę i zalać bulionem i gotować kilka minut, następnie odcedzić i zmiksować. Na oliwie podsmażyć mięso, dodać wcześniej ugotowany ryż, jajka, zmiksowane warzywa i namoczoną , odciśniętą bułkę i przyprawić solą, pieprzem, papryką i keczupem. Z pozostałych papryk ściąć czubki , oczyścić z nasion i wypełnić farszem. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy je koncentratem rozcieńczonym z kilkoma łyżkami wody. Zapiekamy w 200 st C około 30 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 19.06.2012 11:22
bardzo lubie
Natalia/tubisiek 11.05.2012 20:19
bardzo lubię!
RenataZ-et 29.03.2012 22:38
świetny pomysł
Robert10 26.03.2012 20:02
świetna papryczka
Dorota59 02.03.2012 15:23
świetna
Katarzyna/kate1980 29.02.2012 20:29
super
Margo1 07.12.2011 17:43
często robię
Margo1 07.12.2011 17:43
często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak