Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra piernikowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szkl
mąka 2,5 szkl
olej 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda letnia 1 szkl (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra piernikowa

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczeni, olej i wodę i dobrze wymieszać. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać przyprawę do piernika i wymieszać. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wylewać na zmianę porcjami ciasta(raz jasne raz z piernikiem). Piec około godziny w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.08.2013 11:28
moja ulubiona
Habibi 23.12.2012 16:37
Też przy okazji świąt piekę piernikową ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak