Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik z błyszczącą polewą czekoladową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 litra
jajko 8
budyń śmietankowy 2 op
cukier 1,5 szklanki
cukier waniliowy
śmietana kwaśna -polewa 2 łyżki
kakao (polewa) 3 łyżki
masło(polewa) 60 gram
ser biały 1,2 kilograma (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik z błyszczącą polewą czekoladową

Ser zmielić, dodać 1/2 szklanki cukru i cukier waniliowy.Zmiksować. Kolejno dodawać po jednym żółtku cały czas miksując.Wsypać budyń i piane ubitą z białek z 1 szklanka cukru.Delikatnie wymieszać. Na koniec dodać ubita kremówkę i wymieszać. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny.
Żelatynę zalać niewielka ilością wrzącej wody i rozmieszać do rozpuszczenia.Resztę składników polewy wrzucić do rondelka i powoli podgrzewać do rozpuszczenia i zagotowania. Dodać żelatynę, i dokładnie wymieszać. Przestudzić. Jak zacznie gęstnieć polać nią ostudzony sernik.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.08.2013 11:28
fantastyczny
katarzyna124 01.12.2011 09:37
Przepraszam, dwa razy mi się zapisał, już zgłosiłam do usuniecia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak