Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonych grzybków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 słoik
woda
sól
cukier drobny
ocet
śmietana słodka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych grzybków

Grzyby moczymy w wodzie minimum 3 godziny. Zagtotowujemy je w tej wodzie,w jakiej stały. Odcedzamy grzyby przez sitko,wywar przelewamy do innego garnka. Wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy. Przyprawiamy do smaku solą i cukrem,dodajemy odrobinę octu.Na koniec dajemy śmietanę i gotowe.
U nas się ją je ze świeżym chlebem....pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 25.12.2011 22:28
pyszna
AgaS10 25.12.2011 22:02
uwielbiam grzybową ale robię troszkę inaczej:)
Justyna Jussstiii 02.12.2011 16:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak