Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z karkówką i czerwonym winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
kiełbasa 500 gram
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z karkówką i czerwonym winem

kAPUSTE płuczemy, odgotowujemy. Mięso kroimy , podsmazamy z pokroiona w kostkę cebulą. pod koniec dodajemy pokroiona w kostke kiełbase. kapuste odcedzamy, dodajemy do niej mieso, koncentrat, i przyprawy. dokładnie mieszamy. stawiamy na ogniu i dusimy powoli , dolewamy wino, gdy bigos bedzie bardzo suchy mozna podlac troche tłuszczu. Gdy bedzie mieki ostatecznie doprawaimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak