Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuk
pieczarki 500 gram
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
bulion drobiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane

Mieso myjemy, osuszamy i ostroznie wyjmujemy kości tak aby nie naruszyć miesa, mozna zostawić kawałek kosci żeby farsz nie wypadał. Pieczarki myjemy, kroimy w cwiartki , cebule w kostkę. Smażymy cebule z pieczarkami, doprawiamy do smaku. Farszem napełniamy kieszonki powstałe z udek. Spinamy wykłaczką. Mięso nacieramy przyprawą. układamy na patelni do smazenia bez tłuszczu. obsmażamy. podlewamy szklanka bulionu i dusimy do miekosci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 30.06.2012 08:36
super
wazka 30.06.2012 08:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak