Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 50 dag
rodzynki 15 dag
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rodzynkami

Masa: 50 dag mielonego twarogu, jedna szklanka cukru, 5 łyżek mąki ziemniaczanej, 15 dag rodzynek, 5 jaj i cukier waniliowy.
Spód: 40 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek cukru, jajko, 5 łyżek masła/margaryny.

Do mąki dodać proszek do pieczenia oraz masło i jajko. Wyrobić z tego ciasto i dać na spód natłuszczonej brytfanki/tortownicy.Twaróg wymięszać z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie wymięszać to z z mąką ziemniaczaną i pianą z ubitych białek. Dodać rodzynki i wylać do brytfanki/tortownicy.
Piec około godziny w tem. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.09.2011 10:18
super,świetny,mogę go jeść cały czas
madi356 10.01.2011 15:15
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak