Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Króliki ugotować z włoszczyzną i przyprawami. Mięso obrać od kości. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, dodając pokrojoną cebulę. Usmażyć. Czosnek zmiażdżyć i z mięsem, wątróbką zmielić 2 razy w maszynce. Bułki namoczone wcześniej w mleku również razem z mięsem i usmażoną cebulą przepuścić przez maszynkę. Dodać jajka i utrzeć wszystko na jednolitą masę. Blaszki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Pasztet wyłożyć na blaszki i posypać bułką tartą. Piec ok 1,5 godz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wspaniały z wyglądu i pewnie bardzo pyszny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi być bardzo delikatny i dietetyczny.
  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Najlepszy (zaraz po drobiowym) pasztet jaki może być:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    palce lizać to za mało
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,smaki z dzieciństwa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny pasztet, takiego nie kusi się w sklepie
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Jestem fanką domowych pasztetów i sama też często robię, a Twój wygląda przepysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam taki pasztet:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !