Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek sardelkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 1/2 kg
sardelki 1 słoiczek
pomidory 4 sztuki
oliwki czarne Smak 20 sztuk
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placek sardelkowy

Ciastem francuskim wykładamy formę (również jej brzegi). Na cieście układamy pomidory pokrojone w plastry, oprószamy bazylią i pieprzem. Pomidory posypujemy startym na tarce serem żółtym. Na wierzchu układamy w kratkę fileciki rybne, a obok nich oliwki. Pieczemy 30 min w wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak