Sposób przygotowania

Mąkę pszenną przesiać do misy. Dodać cukier kryształ, pokruszone drożdże, żółtka, szczyptę soli oraz kefir. Wyrobić gładkie ciasto, na samym końcu łącząc z roztopionym masłem. Przykryć folią do żywności i wstawić na całą noc do lodówki.

Wiśnie zasmażyć z brązowym cukrem. Ostudzić.

Ciasto wyjąć z lodówki, ponownie wyrobić. Rozwałkować i podzielić na paski o szerokości 4 cm. Połowę pasków posmarować wiśniami, a drugą połowę dżemem pomarańczowym. Każdy pasek zwinąć i ułożyć dość luźno w formie wysmarowanej masłem. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.

Piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Prezentuje się przepysznie:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super ciacho!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Palce lizać!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pomarańcze, wiśnie.... Pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    muszę wypróbować bo wygląda bosko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !