Przepis i sposób przygotowania na: pure ryżowe na ostro
Ryż najlepiej brązowy ugotować. 10 min przed końcem dodać gorczycę, i na samym końcu resztę przypraw i keczup.
Całość można też zmielić w blenderze na pure.
ryż | 100 gram |
masło | 1 łyżka |
curry | 1 łyżeczka |
kumin | 1 łyżeczka |
pieprz | 1/3 łyżeczki |
keczup pikantny | 100 gram |
sól do smaku | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: