Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
ryż 10 dag
koncentrat pomidorowy 10 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana

Cebule jednakowej wielkości obrać, ściąć wierzchy, wydrązyć i sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować na mleku do miekkości. Część posiekanych środków cebuli, ltóre zostały z wydrążenia podsmazyć na tłuszczu i dodać do ryży. Ugotowane na twardo jajka posiekać irównież dodać do ryżu. doprawić do smaku solą, majerankiem i pieprzem. Wymieszą i napełnić tym nadzienieniem cebule. włożyć do rondla, podlać szklanką wywaru z jarzyn i dusic do miekkości. Zrobić zasmazkę z tłuszczu i mąki, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku przyprawą do zup. sosem zalać cebulę i podawać z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 21.02.2013 09:24
coś innego
fictor123 16.01.2013 16:04
super
okrysia 30.07.2012 09:08
smaczne
ziutula
ziutula 23.07.2012 16:26
dawno temuj adłam u cioci takie cebule...
gosia1988 26.05.2012 22:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak