Sposób przygotowania

Cebule jednakowej wielkości obrać, ściąć wierzchy, wydrązyć i sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować na mleku do miekkości. Część posiekanych środków cebuli, ltóre zostały z wydrążenia podsmazyć na tłuszczu i dodać do ryży. Ugotowane na twardo jajka posiekać irównież dodać do ryżu. doprawić do smaku solą, majerankiem i pieprzem. Wymieszą i napełnić tym nadzienieniem cebule. włożyć do rondla, podlać szklanką wywaru z jarzyn i dusic do miekkości. Zrobić zasmazkę z tłuszczu i mąki, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku przyprawą do zup. sosem zalać cebulę i podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno temuj adłam u cioci takie cebule...
  • 2
    original
    Opublikowano

    okrysia

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    coś innego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !