Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa miętowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
masło 1 kostka
mąka ziemniaczana 3 łyzki
mąka pszenna 1 łyżka
cukier puder 4 łyżki
landrynki 10 miętowe

Przepis i sposób przygotowania na: masa miętowa

Obie mąki wymieszać w 1/2 szklance mleka,resztę mleka zagotować z miętówkami-ugotować budyń wlewając rozmieszane mąki.
Masło utrzeć z cukrem i powoli dodawać wystudzony budyń.masa nadaje się do przełozenia biszkoptu lub do kruchych babeczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 15.11.2012 18:27
ciekawe
BeataJ 19.07.2012 21:32
Fajny przepis ... muszę kiedyś wypróbować
Luki 13.03.2012 06:44
super!!!!!!!!!!!!!!
ladymoon
ladymoon 15.01.2012 00:50
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak