Sposób przygotowania

Szprotki oczyścić ,umyć.posolić.Z mąki,wody sól pieprz przygotować ciasto nalesnikowe.
Szprotki obtaczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu na złoto.wukładać na ręcznik papierowy do obcieknięcia tłuszczu.przygotować zalewę z przegotowanej wody i octu z dodatkiem cukru ziela i liścia laurowego.marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki Cebulę obrać i pokroić w plasterki i sparzyć wrzątkiem.wystudzone szprotki ułożyć w misce przekładając cebulą i marchewką zalać wszystko zalewą.woda2szkl;ocet 1/2szkl

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super są
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !