Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szprotki zapiekane w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szprotki 0,5 kg
mąka 4 łyżki
jajko 1
woda
sól
pieprz
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
woda
ocet 10 %
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: szprotki zapiekane w occie

Szprotki oczyścić ,umyć.posolić.Z mąki,wody sól pieprz przygotować ciasto nalesnikowe.
Szprotki obtaczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu na złoto.wukładać na ręcznik papierowy do obcieknięcia tłuszczu.przygotować zalewę z przegotowanej wody i octu z dodatkiem cukru ziela i liścia laurowego.marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki Cebulę obrać i pokroić w plasterki i sparzyć wrzątkiem.wystudzone szprotki ułożyć w misce przekładając cebulą i marchewką zalać wszystko zalewą.woda2szkl;ocet 1/2szkl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.08.2012 15:44
super
Wacław 07.01.2012 10:01
fajny przepis
Luki 16.12.2011 07:52
super są
barbara11561 10.12.2011 15:46
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak