Sposób przygotowania

Kurki moczymy w wodzie, a następnie dokładnie myjemy. Na patelnii rozgrzewamy masło i podsmażamy kurki. Marchewkę i pietruszke obieramy i wraz z listkiem laurowym wrzucamy do garnka z woda i gorujemy 15 minut, dodajemy pokrojone ziemniaku i gotujemy do miękkości. Dodajemy kurki Gotujemy 10 inut, wlewamy smietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    pyszna zupka z tych kurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Podoba mi się, że nie na rosole :) lubię zupy tylko na wodzie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    widząc te grzybki od razu zgłodniałam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    wysmienita ,mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    jutro taka gotuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjna zupka, uwielbiam ją i jak tylko mam kurki zawsze robię zupę krem ale Twoja z całymi grzybami wygląda przepysznie i też taką zrobię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !