Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier 1 kg
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy

Jagody płuczemy, zasypujemy cukrem i dodajemy sok wycisniety z cytryny. Całośc gotujemy na malutkim ogniu co jakiś czas mięszajac aż dżem zacznie się żelowac. Następnie goracy przekładamy do wyparzonych słioiczków. szczelnie zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 03.03.2013 08:08
pyszny dżem
Stenka 02.07.2012 16:26
dzis będę robic
fasola 30.11.2011 20:11
super dżemik na zimę
fasola 30.11.2011 20:11
super dżemik na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak