Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
woda 3 lyzki
cukier 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
kakao 3 lyzki
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
margaryna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt czekoladowy

Kroki postępowania

1
Jajka rozbijamy i ucieramy z cukrem.
Krok 1 - biszkopt czekoladowy foto
2
Następnie dodajemy wodę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Kolejno dodajemy kakao i ucieramy mikserem na wolnych obrotach.
Krok 2 - biszkopt czekoladowy foto
3
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i ostudzoną wlewamy do ciasta na biszkopt. Takie ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy.
Krok 3 - biszkopt czekoladowy foto
4
Pieczemy w 180 stopniach przez około 25-30 minut.
Krok 4 - biszkopt czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.04.2012 19:34
fajny jest!:D
IlonaAlbertos 27.02.2012 13:36
Taki biszkopt z kremem musi być cudowny.
Ela20 20.12.2011 21:10
dobry przepis :)
Allice 10.12.2011 18:20
uwielbiam czekoladowe biszkopty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak