Sposób przygotowania

Ryż przyrumienić w 30 g roztopionego masła. Dodać pokrojony w słupki ser rokpol i smażyć przez ok. 10 min. 3/4 l rosołu dolewać powoli, stale mieszając. Gruszke obrać, pokroić, dodać do ryzu. Gotować jeszcze przez 10 min., wlewając reszte rosołu i 1/2 szklanki Porto. Garnek zestawić z ognia, dodać łyżkę śmietany, doprawić do smaku solą i pieprzem., wymieszać. Posypać rozdrobnionym serem. Pozostawić na parę chwil pod przykryciem, aż ser zmięknie. Tuż przed podaniem oprószyć cynamonem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    szybki przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !