Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielony stek na grzance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1000 g
ser ementaler 100 g
cebula biała 1
pomidory 2

Przepis i sposób przygotowania na: mielony stek na grzance

Obraną i pokrojona cebule usmażyć na maśle. Wołowine zemleć razem z cebulą i posiekaną natka, wyrobić na jednolitą masę. Dobrze doprawić sola i pieprzem. Uformowac 6 płaskich kotletów. Smażyć po 2 min., z każdej strony na maśle. Tuz przed podaniem pieczywo lekko zrumienić w opiekaczu, na każdej kromce ułożyć po plasterku szynki, pomidora, po jenym kotlecie i plasterku sera. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.07.2012 18:21
super
Ewa95 08.12.2011 10:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak