Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wycinamy trzy duże trójkąty. Trójkąty wycinamy również z sera i szynki. Na każdy kawałek ciasta dajemy po dwa plasterki sera i dwa plasterki szynki na przemian. Kiedy te składniki znajdą się już na cieście francuskim zwijamy je w kształt rogalika. Zwijanie rozpoczynamy od tej szerszej strony trójkąta. Każdy z rogalików smarujemy rozbitym żółtkiem i pieczemy w formie obłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    muszą być dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !