Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta francuskiego z serkiem żółtym i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 3 opakowania
żółtko jajek 1
ser żółty 6 plasterków
szynka 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego z serkiem żółtym i szynką

Z ciasta francuskiego wycinamy trzy duże trójkąty. Trójkąty wycinamy również z sera i szynki. Na każdy kawałek ciasta dajemy po dwa plasterki sera i dwa plasterki szynki na przemian. Kiedy te składniki znajdą się już na cieście francuskim zwijamy je w kształt rogalika. Zwijanie rozpoczynamy od tej szerszej strony trójkąta. Każdy z rogalików smarujemy rozbitym żółtkiem i pieczemy w formie obłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 26.01.2012 08:22
super
KasiaK90 04.01.2012 21:07
świetne
pioge7 02.01.2012 08:41
muszą być dobre
kriso 01.12.2011 18:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak