Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i tniemy w bardzo cienkie plasterki (ja używam do tego tarki z ostrzem do cięcia na plastry). Układam je równo w naczyniu żaroodpornym, które wysmarowałam oliwą z oliwek. Na ziemniaki sypię sól i pieprz. Następnie kładę warstwę kiełbasy pokrojonej w plasterki. Do tego dosypuję dużą ilość wszystkich możliwych ziół (majeranek, pieprz, oregano, bazylię, kminek, przyprawę do ziemniaków, rozmaryn, chilli). Polewam niewielką ilością oliwy i nakładam następną warstwę ziemniaków. I czynność powtarzam, aż do samej góry naczynia. Na górę polewam jeszcze trochę oliwą z oliwek, zamykam naczynie i wkładam do piekarnika do 180 stopni aż ziemniaki będą miękkie (ok. 30 min).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !