Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyzka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzeczka
cebula 2 szt
ziele angielskie 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

Ocet z wodą i przyprawami zagotować wraz z pokrojoną na plastry cebulą. Grzybki przegotować i odcedzić. Układać w słoiku, przekładając cebulą. Zalać przestudzoną zalewą i pasteryzować około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.03.2013 00:26
uwielbiam takie grzybki, troszkę więcej cukru daję
Izabela28 26.12.2011 13:16
klasyczny przepis na pyszne grzybki:)
mikrusiak 30.11.2011 20:07
to to ja lubię...:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak