Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryzowa zapiekanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
pieczarki 10 dag
papryka żółta 1
paprtyka czerwona 1
pierś z kurczaka 45 dag
sos sojowy
pieprz
sól
margaryna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryzowa zapiekanka

Ryż gotujemy do miękkości, a później odcedzamy. Mięso z kurczaka oczyszczamy i kroimy w paseczki. Paprykę czerwona oraz żółtą myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i również kroimy w kostkę. pokrojone składniki mieszamy ze sobą i podsmażamy na rozpuszczonej margarynie. Do całości dodajemy sos sojowy i doprawiamy pieprzem oraz sola. Wszystkie składniki dajemy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około 215- 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 02.01.2012 08:41
pycha
artur7 01.12.2011 08:06
pyszny
artur7 01.12.2011 08:04
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak