Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczny de volaille

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
jajko 1
masło 1/3
pieprz
sól
cytryna 1/2
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczny de volaille

Masło ucieramy razem z drobno posiekaną natką pietruszki oraz z sokiem z cytryny/ Mięso z kurczaka myjemy, a później rozbijamy, żeby były cieńsze. Mięso smarujemy pieprzem i solą. Na każdy kawałek mięsa nałożyć wcześniej zrobioną masę i kotleciki dobrze zwinąć. Każdy z nich obtaczamy w mące, w jajku i bułce tartej. Tak obtoczone de volaille smażymy na patelni z obydwóch stron na złotawy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 01.01.2012 08:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak